Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

Sylvaine + Fvnerals | Stockholm

8 december @ 19:00 - 12 december @ 23:00

350SEK

Sylvaine kommer till Stockholm i december.

Norska Sylvaine åker ut på turné tillsammans med Fvneral som support och spelar på Hus 7den 8 december 2022.

 

Sylvaine

Under en tid har Kathrine Shepard som Sylvaine heter, blivit sedd som en liten älva i den norska blackmetalscenen. Men bakom älvan finns det en krigarkvinna och denna kvinna skapade skivan ’Nova’ som släpps 4 mars 2022. ’Nova’ är ett album som är både ett personligt och ett musikaliskt uppvaknande för sångerskan att försöka hitta sin egen väg i denna värld.

I det nya albumet kan man antyda Sagan om ringen-liknande körarrangeman i skivans öppningsspår. Denna kreation började att skapas 2019, innan världen förändrades framför våra ögon. Då artisten varit astmatiker sedan födelsen så isolerade hon sig själv i ett litet rum i Drudenhaus Frankrike för att komponera olika sopran- och altostämmor men även ett påhittat språk som kören skulle få sjunga. Detta var något multiinstrumentalisten och bandledaren alltid velat göra, att komponera stämmor till en kör.

Olikt andra tjejer som har klänger sig fast på den amerikanska metalscenen just nu så är Sylvaine något av det ovanliga. Det finns absolut ingen i scenen som kan sjunga i hennes röstomfång, som sträcker sig från alvliknande sång likt Enya och Lisa Gerard till blackmetal Erichtro screams.

Men för Sylvaine som älskar Paul Verlaine och andra franska romantiska poeter (hon är också ett diehard Type O Negative fan) är det ändå de skrivna texterna som ligger henne varmt om hjärtat. Hon förklarar, ”musik är ett försök att undvika ord som vi inte alltid kan uttrycka i våra liv”.

 

Fvnerals

Fvnerals är ett band som blandar olika element som doom, post-rock, drone, dark ambient och är baserat i Leipzig, Tyskland.

Bandet grundades 2013 i sydkuststaden Brighton, England och består av Tiffany Ström (sång/bas) och Syd Scarlet (gitarr/låtskrivare).

Deras första EP ’The Hours’ släpptes via skivbolaget Eerie Echoes samma år. ’The Light’ som är deras debutalbum kom ut på sommaren 2014 vilket initierade deras första brittiska turné.

Andra albumet kom att heta ’Wounds’ och fick se ljuset 2016. Då bestämde de sig att flytta bandet till Glasgow, Scotland. Detta albumsläpp resulterade i flera turnéer över Europa och Fvnerals fick agera som support för Emma Ruth Rundle & Jaye Jayle på deras brittiska turné.

Idag är bandet temporärt baserat i Belgien och har haft flera spelningar i Tyskland, England, Belgien, Danmark, Litauen, Estland, Ryssland och även på flertalet festivaler som Unholy Passion Festival, Dunk Festival, Kiel Explode Festival m.fl

Fvneral har nu spelat in sitt tredje album som kommer att släppas i år via Prophecy Productions.

 

 

Detaljer

Börjar:
8 december @ 19:00
Slutar:
12 december @ 23:00
Pris:
350SEK
Evenemang Kategori:
Webbplats:
https://www.facebook.com/events/1062383197943157

Arrangör

TADC Sweden

Biljetter

Köp biljetter

Plats

Hus 7
Styckmästargatan 10
Stockholm, 121 62 Sverige
+ Google Map
Webbplats:
https://www.facebook.com/hus7sthlm/