Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

Midnight Danger + Star Cassette | Stockholm

28 september @ 19:00 - 22:00

295KR.

Midnight Danger är ett synthwaveband från Stockholm som grundades av producenten och gitarristen Chris Young i slutet av 2015. Inspirerad av synthmusik, 80-talsmetal och klassisk skräckfilm är Midnight Danger en nostalgisk soundtrackupplevelse full av synthesizer och gitarriff. Förutom en kraftfull musik med retrovibbar bjuder även Midnight Danger på en synkroniserad ljusshow med spektakulära armaturer och rekvisita, vilket får publiken att uppleva en teatralisk skräckfilmsupplevelse.

Debutalbumet ”Malignant Force” släpptes januari 2018 via NRW Records och har nått över 3,6 miljoner streams på Spotify i dagsläget. Bandets senaste platta ”Nights at Lake Milsen” släpptes den 26 november 2021 och är ett ambitiöst verk med 4 generationer av kända rock- och metalmusiker. Gitarristerna Kane Roberts (Alice Cooper), Rafael Bittencourt (Angra), Martin Sweet (Crashdïet) och Sonia Anubis (Crypta) är med och samarbetar i skivan samt sångaren Danny Rexon (Crazy Lixx) och den australiensiska saxofonisten Max Cruise.

Till låtarna “Endless Nightmare” och “To the Shadows and Back” från skivan ”Chapter 2: Endless Nightmare” skapades det två musikvideor där man får se Scary Dee på trummor. Denna odöda karaktär kommer också att åka med Midnight Danger på turnén. Förbered dig på skräck, tung musik och en spännande scen när Midnight Danger spelar live.

 

Star Cassette är en synthwave-akt från Stockholm. Genren som de spelar är synthwave/retro, wave/dream pop och de beskrivs bäst som ett 80-talsinfluerat syntpopakt med stora trummor, syntar och sång. Deras musik kommer att få dig att känna dig nostalgisk och ta dig tillbaka till 80-talsfilmerna som ”Tillbaka till framtiden”, ”Blade Runner”, ”Miami Vice” med mera.

Våren 2019 kontaktades Star Cassette av ett PR-bolag som hade ett uppdrag för Netflixserien Stranger Things säsong 3. De önskade sig en specialgjord låt från Star Cassette som Stranger Things skulle använda sig av i sin nordiska kampanj. Låten ”Strangers” skapades och släpptes augusti 2019 som snabbt fick stor uppmärksamhet.

Åldergräns 18

Detaljer

Datum:
28 september
Tid:
19:00 - 22:00
Pris:
295KR.
Evenemang Kategori:
Webbplats:
https://www.facebook.com/events/344319414438160

Arrangör

TADC Sweden

Biljetter

Köp biljetter

Plats

Hus 7
Styckmästargatan 10
Stockholm, 121 62 Sverige
+ Google Map
Webbplats:
https://www.facebook.com/hus7sthlm/