Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Korn + Siamese | Göteborg

26 juni @ 19:00 - 23:00

735KR.

Korn förändrade världen när de släppte sitt självutnämnda debutalbum. Det blev en skiva som skullebana vägen för en hel genre och skivan gjorde Korn till ett odödligt band.

Magasinet The Fader beskriver Korn som en oväntad öppning i poplandskapet och Korn blev soundtracket för den kommande generationen som var ett morrande, bultande och systematisktundertryckt freakshow enligt magasinet.

Sen Korn bildades har de sålt över 40 miljoner album världen över, fått två Grammys, fått platinacertifieringar, turnerat otaligt många gånger och detta är bara en bråkdel av vad de har lyckats åstadkomma under deras karriär. De är ”en genuin rörelse som dagens band inte kan uppnå” skriver The Ringer. Korn fortsätter att tänja på gränserna inom rock-, alternativ-och metalgenren samtidigt som de fortfarande är en stor stöttepelare för legioner av fans och artister runt om i världen.

Bandets senaste släpp ”Requiem” föddes på ett annorlunda sätt än majoriteten av skivorna i Korns skivkatalog. Deras fullspäckade turneringsschema haltade på grund av Covid-19 pandemin men killarna fann ny energi och blev kreativa utan att behöva känna tidspress. Detta gjorde det möjligt för dem att göra saker med ”Requiem” som de inte kunnat göra på de senaste två decennierna. De hade till exempel mer tid att experimentera tillsammans och spela in i analogt band. De lyckades gräva fram nya ljuddimensioner och texturer vilket hörs i den nya skapelsen. ”Requiem” har hyllats av både fans samt kritiker och första singel, ”Start The Healing” hamnade på plats #1 på Modern Rock Radio-listan.

 

Siamese
SIAMESE har sakta men säkert vunnit allas hjärtan världen över de senaste åren. Bandets senaste album ’Super Human’ släpptes 2019 och fick över 15 miljoner streams i december 2020. Siamese har outtröttligt turnerat världen över med band som Coheed and Cambria, Oceans Ate Alaska, Dead Letter Circus med flera. Berömda för att vara en klass för sig när de spelar live, så är Siamese en av de mest aktiva rocktillgångarna i Danmark.

”Väldigt medryckande melodier” – Sophie K., Kerrang!

”Siamese från Köpenhamn har en otrolig anda och de levererar ett kristallklart hyllningssound. Mer uppfriskande än ett dop i Nyhavn!” – Alex Baker, Kerrang! Radio

 

Gothenburg Studios:

Gothenburg Studios ligger på Lindholmen och bland annat har lokalerna fått vara värd till klubbkonceptet Stay Out West fyra år på raken där artister som Robyn, Seinabo Sey och Teddybears fått väggarna att vibrera. Dessutom har Abyss Festival ägt rum där och artister som Thåström har gjort bejublade konserter.

Adress:
Polstjärnegatan10
417 56 Gothenburg
Lindholmen, Sweden

Kollektivtrafik:
Hållplats Lindholmen för buss
hållplats Lindholmspiren för båt

Detaljer

Datum:
26 juni
Tid:
19:00 - 23:00
Pris:
735KR.
Evenemang Kategori:
Webbplats:
https://www.facebook.com/events/690593782090110

Arrangör

TADC Sweden

Biljetter

Köp biljetter

Plats

Gothenburg Studios:
Polstjärnegatan10
Göteborg, Göteborg 417 56 Sverige
+ Google Map
Webbplats:
https://www.gothenburgfilmstudios.com/