Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

Jeff Beck | Stockholm

27 juni @ 18:30 - 23:00

680KR.

Sist Jeff Beck var ute på vägarna spelade han på Eric Claptons festival The Crossroads Guitar Festival i USA. Nu kan han inte vänta med att åka ut på turné och de kommande spelningarna är de första som Beck kommer att spela sedan festivalen i september 2019.

Jeff Beck växte upp i Wallington, England och har alltid varit omringad av musik sen barnsben. Allt från hans mammas pianospelande till radion som gick på högvarv och spelade allt från dans- till klassiskmusik.

En av hans första milstolpar i karriären var när han ersatte Eric Clapton som ledgitarrist i bandet Yardbirds 1965. Senare startade han The Jeff Beck Group som inkluderade Rod Stewart på sång och Ron Wood på bas. Deras två album ’Truth’ (1968) och ’Beck-Ola’ (1969) blev väldigt betydelsefulla för hårdrockare många år framåt. Jeff som alltid ville utvecklas skapade efter detta en powertrio med bassisten Tim Bogert och trummisen Carmine Appice. Tillsammans släppte de ’Beck, Bogert and Appice’ (1973) och ännu en gång krossade de människors förutfattade meningar på hur en rockgitarrist ska låta.

Under Jeff Becks enastående karriär har han lyckats få hela 8 Grammy Awards, kommit med i listan ’100 Greatest Guitarists of All Time’ av tidningen Rolling Stone och blivit invald till Rock & Roll Hall of Fame två gånger. Han blev invald en gång som en medlem i bandet Yardbirds och ytterligare en gång som soloartist.

Sommaren 2016 firade Jeff Beck sina fem decennier som musiker med en extraordinär konsert i kända Hollywood Bowl. Detta resulterade i ett kritikerrosat album och konsertfilm ’Jeff Beck: Live At The Hollywood Bowl’.

Nu har gitarristen spenderat två pandemi-år genom att jobba på ny musik och hans kommande album förväntas att släppas 2022.

Åldersgräns 13 år

Detaljer

Datum:
27 juni
Tid:
18:30 - 23:00
Pris:
680KR.
Evenemang Kategori:
Webbplats:
https://www.facebook.com/4939868579430765

Arrangör

TADC Sweden

Biljetter

Köp biljetter

Plats

Annexet
Arenatorget 1
Johanneshov, 121 77 Sverige
+ Google Map