Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Death Angel + MAN MACHINE INDUSTRY | Stockholm

9 augusti @ 19:00 - 23:00

360KR.

Death Angel är ett amerikanskt thrashmetalband från Daly City, Kalifornien och kallas oftast för ledarna av den andra vågen av thrashmetalrörelsen på 80-talet. De anses vara en av ”The big eight” som inkluderar Metallica, Megadeth, Slayer, Anthrax, Testament, Exodus och Overkill.

Bandet bildades 1982 och bestod då av kusinerna Mark Osegueda (sång), Rob Cavestany (gitarr), Gus Pepa (gitarr), Dennis Pepa (bas) och Andy Galeon (trummor). Death Angel refereras ofta som en av nyckelbanden av Bay Area thrashmetalrörelsen och hade alltid en säkrad supportplats hos de stora akterna i samma genre.

De spelade in demon ”Kill as One” som släpptes 1986 som producerades av Kirk Hammet från Metallica. Albumet gav bandet ett skivkontrakt hos Enigma Records. Via skivbolaget släppte de debutalbumet ”The Ultra Violence” som kom ut 87 och blev en succé i undergroundscenen tillsammans med deras andra skiva ”Frolic Through the Park” (1988).

När de turnerade för deras tredje skiva ”Act III” så skadades den dåvarande trummisen Andy Galeon på grund av en olycka med turnébussen. Andy behövde ett år för att återhämta sig helt från olyckan och detta resulterade att bandet upplöstes 1991. Dock var detta inte slutet för Death Angel utan de kom tillbaka 2001 och har sedan dess släppt ytterligare sex studioalbum och blivit nominerade till Grammy Awards.

Just nu jobbar Death Angel på sitt tionde album som förväntas att släppas 2022 eller 2023.

 

Kvällens support blir J.Bergmans (från SLAPDASH och ROSICRUCIAN) soloprojekt, MAN MACHINE INDUSTRY.

 

Åldersgräns 18år

Detaljer

Datum:
9 augusti
Tid:
19:00 - 23:00
Pris:
360KR.
Evenemang Kategori:
Webbplats:
https://www.facebook.com/events/735787057585277

Arrangör

TADC Sweden

Biljetter

Köp biljetter

Plats

Slaktkyrkan
Styckmästargatan 10
Stockholm, 121 62 Sverige
+ Google Map
Webbplats:
https://www.facebook.com/slaktkyrkan/