Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

Amorphis + Eluveitie + Dark Tranquillity + Nailed To Obscurity | Stockholm

1 december @ 18:00 - 23:00

515KR.

Amorphis är ett finskt heavymetalband som grundades av trummisen Jan Rechberger och ledgitarristen Esa Holopainen 1990. De hade Tomi Koivusaari på sång och Olli-Pekka Laine på bas. Från början var bandet en dödsmetalakt men det kom att ändras succesivt i framtiden. De använder sig ofta av det finska och karelska nationaleposen Kalevala när de skriver sina låttexter.

När de signade med skivbolaget Relapse Records släppte Amorphis sina två första album ”The Karelian Isthmus” och ”Tales From the Thousand Lakes”. Bandets dåvarande signatursound var deathmetal men det var här början av förvandlingen på deras sound började ske och det utvecklades till ett mer cleant och melodiskt samt progressivt sound.

Den 24 februari 2022 släppte Amorphis sitt fjortonde studioalbum ”Halo” och deras debutalbum ”The Karelian Isthmus” firade också 30år. ”Halo” blev en mycket tyngre skiva och mer gitarrdriven än deras tidigare släpp som till exempel skivan ”Queen of Time”. Det nya albumet togs väl emot av fans och kritiker. Skivan hamnade på topplistorna i Finland samt tiotopplistorna i andra länder. Som tidigare album finns det mycket finska folksägner i texterna samt många referenser till Tuonela som är dödsriket i den finska mytologin.

 

Eluveitie föddes i de schweiziska alpernas mystik och har tidigt varit rotad i keltisk mytologi, gallisk historia och proto-europeisk kultur. Deras mytomspunna debutalbum ”Spirit” släpptes 2006 via Fear Dark Records. Året efter blev de signade av Nuclear Blast och släppte albumet ”Slania” (namnet såg sångaren och grundaren Chrigel Glanzmann på en 2500år gammal gravsten). Albumet blev en succé och bandet blev väldigt omtalat och steg till berömmelse.

Medlemmarna kom och gick men Eluveities själ kvarstod orört. Nu tittar de tillbaka på sina imponerande sju studioalbum var av den senaste ”Ategnatos” kom högt upp i de schweiziska listorna och fick en anmärkningsbar plats nummer sex i Tyskland. Bandet har åkt på otaligt många turnéer runt om i världen samt varit huvudakter på stora metalfestivaler. Dock är detta bara början. Skyn börjar mörkna och korparna flyger. Scenen har förberetts för ett åskväder sen skivan ”Rebirth” (2017). Äntligen är allt klart för den kolossala rösten som är ”Ategnatos”.

Eluveitie är inte bara tillbaka, utan de är tillbaka starkare och hårdare än någonsin. De har återfötts och blivit en egen arketyp.

 

Dark Tranquillity är en av grundarna till vad som numera kallas The Gothenburg Sound. Tillsammans med band som At The Gates och Ceremonial Oath skapade de i början av 1990-talet en egen variant av death metal med starka melodier som har fått efterföljare över hela världen. Inte minst i USA nämner mängder av band den göteborgska stilen som sin inspirationskälla. Dark Tranquillity skivdebuterade 1993 med ”Skydancer” och har sedan släppt klassiska plattor som ”The Gallery” och ”Haven”. Senaste albumet ”Moment” släpptes 2020.

 

Innovativt, originellt – kort sagt: unikt. Dessa egenskaper passar sällan in i band i de mer extrema musikgenrerna. Förutom Nailed To Obscurity som är ett sällsynt undantag. Den nordtyska femman kombinerar framgångsrikt tunga riff med mjuka partier för att skapa sitt alldeles egna distinkta sound.

Under sina aktiva år har de spelat många konserter tillsammans med band som Dark Tranquillity, Paradise Lost och Arch Enemy (för att nämna några) och på festivaler som Wacken, Summer Breeze och Party San och bjudit på fantastiska liveshower.

 

Åldersgräns 18år

Detaljer

Datum:
1 december
Tid:
18:00 - 23:00
Pris:
515KR.
Evenemang Kategori:
Webbplats:
https://www.facebook.com/events/546078856829801

Arrangör

TADC Sweden

Biljetter

Köp biljetter

Plats

Fållan
Fållan 10
Stockholm, 12161 Sverige
+ Google Map
Webbplats:
http://www.fallan.nu